Surfetur til Hoddevika, 07.- 09.09.18

Tekst og bilde: Guro Asdøl Midtmageli

Fredag utpå ettermiddagen var alt klart. Telt, sovepose, mat for helga, varme klær og ved til bål, alt fikk plass i bilene. Også surfebrettene da, de må vi ikke glemme. Det var jo målet for helga, å surfe.

Den smale veien mot Stadlandet svinger seg mellom høye fjell og dype daler. Et landskap preget av breene som en gang var her. Etter et par timer i bilen nærmer vi oss. Vi ser en vei som slynger seg nedover en bratt fjellside. Vi står på toppen og ser ned. De få husene der nede ser ut som lego-hus. Gårdsbruk og jorder. Og helt der ute ser du stranda, bølgene og havgapet. Dette er et veldig populært motiv å ta bilde av, og med god grunn. Der fjellene møter havet.

 

Vi sover på Hoddevik Strandcamping. Der er det plass til telt og biler og det finnes toalett, dusj og til og med en liten kiosk. Alt man trenger! Med en gang teltene er oppe, hopper vi i vannet. Det er vindstille og himmelen er klar, i kveld kommer det til å bli en fin solnedgang. Og vi får oppleve den fra vannet. Det er som om man kan gange alt lys som kommer med to, dobbelt så intens solnedgang, dobbelt så stor opplevelse.

Kveldene på stranda er veldig sosiale. Det er bålkos og hyggelige samtaler. Det er en varm vind. Virker nesten som om sommeren er på vei tilbake. Varmt i lufta og varmt i vannet. Men det er kanskje bare sommerens siste pust før høsten tar overhånd. Det er ingen tvil om at vi er heldige!

 

Er man på besøk i Hoddevik er det andre ting man kan finne på utenom å surfe. Hvis man liker å gå tur og komme seg opp i høyden er Mosekleivhornet et meget godt alternativ. Med sine 500 høydemeter går stien rett opp fra strandcampen. Det er bratt, men belønningen er enestående. Utsikten derfra er fantastisk. Stadt er et fantastisk sted og vi er heldige som får besøke det. For å gi noe igjen så kan man plukke litt søppel på strendene. Akka Surf, en av surfecampene i Hoddevik sorterer søppel man finner på stranden i låven. Der kan du levere den søpla du finner. Bra for naturen, bra for havet og bra for deg.

 

Takk for turen!

Leave a Reply