Via Ferrata og Beachen

Posted on okt 12, 2014 in Turrapporter | No Comments

Lørdag morgen dro vi til Loen for å teste høydeskrekken på klatreruta Via Ferrata. Med sola i ryggen begynte vi på turen oppover, en glad gjeng på 15 stykk. Turleder Halfdan ga oss en innføring i bruk av utstyret før vi satte igang. Første partiet var ikke spesielt utfordrende, mens senere partier var ganske utfordrende for de høydesvake. En stålvaier var boltet fast hele veien oppover, så vi hadde alltid noe å holde oss i.

For mange var det mest spennende med turen Gjølmunnebrua, en 120 meter lang hengebru. Vi var selvfølgelig festet i vaieren her og, men en vinglete hengebru kan gjøre til og med de tøffeste skjelven i knærne.

På søndagen gikk ferden videre til Beachen, et fantastisk klatrefelt som ligger mellom Stryn og Loen. Dette var en tur for de som ønsket mer krevende klatring. Her er det boltet ruter med vanskelighetsgrad fra rundt 5-8, men det store flertallet ligger mellom 6- og 7+.

Feltet ligger flott til, med god utsikt over fjorden fra veggen. Takoverhenget gjør at det er mulig å klatre der selv om det regner. Det er også gjort i stand lite leirområde med mulighet for å fyre bål. Et minus er at man ikke har mulighet til å overnatte på området, da grunneierne har lagt forbud mot dette.

IMG_3718

IMG_3961

IMG_4082

IMG_4096

Foto: Petter Winther

 

Leave a Reply